De Sprong

Branding

Klant

De Sprong vzw

Kraken

De Sprong vzw stelt mensen te werk voor wie de afstand naar de normale, reguliere arbeidsmarkt op het moment van aanwerving (nog) te groot is omwille van diverse redenen. De initiële vraag van De Sprong was ‘het moderniseren van de website en verdere digitalisering’. Een helder vraagstuk, echter in onze ogen was dit een té grote ‘sprong’. Om die reden hebben we eerst een stap terug gezet en het ‘merkverhaal’ (van storytelling tot merkacrchitectuur) onder de loep genomen.

Creatieve strategie

Feit was dat voorheen de communicatie rondom De Sprong erg productgericht was ingestoken. Om in termen van Simon Sinek, de bedenker van ‘The Golden Circle’ te spreken: het draaide teveel om WAT ze deden en té weinig om het HOE en WAAROM. Waar De Sprong écht voor gaat en staat kwam onvoldoende uit de verf. De boodschap ‘maatwerk in mensenwerk’ was onderbelicht.

Met andere woorden: zowel in woord als beeld werd de mens niet voorop gezet, maar de diensten. Het waren de tuinen die werden onderhouden, de fietsen die werden gerepareerd, de bekers die werden gewassen, die de aandacht kregen. Niet de mensen. De doeners. De ‘handjes’ van de maatschappij. Want, zeg nu zelf: leiden we niet teveel denkers op? Terwijl er nog genoeg doeners nodig zijn om de maatschappij draaiende te houden? Kijk, in dat inzicht, schuilde onze creatieve strategie. De WAKKR-waarde was geboren…

 

Makers van morgen

De Sprong doopte we uiteindelijk om tot de opleider van ‘doeners’. Creatief vertaald in de merkbelofte; De makers van morgen! De makers (in wording) met groene vingers, technisch inzicht of verzorgend karakter is waar we in de toekomstige communicatie mee gaan pronken. En dat zal ze trots maken, een boost voor hun zelfvertrouwen en eigen waarde, met als resultaat: groei én uiteindelijk meer perspectief op de arbeidsmarkt. Als ‘groenmaker’ (hoveniers), ‘milieumaker (recyclage), ’techniekmaker (fietstenmaker / lasser)’, of ‘gezondmaker’ (ontzorgers van de zorg).

De sprong huisstijl
De sprong Makers van morgen!

Aangescherpte structuur

Om de makers van morgen klaar te stomen voor de reguliere arbeidsmarkt dienen er meters gemaakt te worden. Met andere woorden: er dienen ook nieuwe opdrachtgevers geworven te worden. Omdat het aanbod qua dienstverlening dusdanig groot is en daarmee erg troebel voor potentiële opdrachtgevers, hebben we het merkportfolio, de merkarchitectuur van De Sprong, aangescherpt. Hetgeen ons in staat stelt gerichter op zoek te gaan naar nieuwe klussen. Het denken en handelen in divisies maakt het communiceren met specifieke doelgroepen makkelijker.

De sprong

Trotsmakers laten groeien!

Iedere divisie (maker) heeft zijn of haar eigen taak binnen de maatschappij. En dat gevoel, dat ze meetellen en meedraaien maakt ze trots en klaar voor de volgende stap. Zo maken De Groenmakers onze omgeving wat groener. De Milieumakers de wereld wat schoner. De Techniekmakers ons materiaal sterker. En De Gezondmakers maken de zorg wat zorgelozer.

De sprong rollup banners
De sprong magazine
De sprong magazine
De sprong busbestickering

Makers in beeld

Het draait niet om De Sprong als bedrijf, maar om de groei van Suzanne, Bart, Andy & Cody. De makers van morgen die stuk voor stuk een groeisprong maken. Als mens en als maker. En dat maakt niet alleen de begeleiders van De Sprong trots, ook de maker zelf. En dat laten we zien in woord en beeld…van fotografie tot film zijn de makers de ‘actiehelden’.

De sprong
De sprong Techniekmaker
De sprong Groenmaker
De sprong Groenmakers
De sprong Techniekmaker
De sprong Techniekmaker
De sprong Techniekmaker
De sprong gezondmaker

Online communicatie

Corporate praten we over ‘de makers van morgen’. En staan alle makers centraal. Echter per divisie draait het om de mens en het werk. Om die reden hebben we naast een corporate website diverse landingspagina’s gemaakt voor de 4 divisies. Zo zijn we in staat gericht te communiceren en nieuwe projecten te werven.

ga naar projectwebsite
De sprong website
De sprong website mobiel

OnTrack Bikes

Onder De Techniekmakers zitten ook fietsenmakers. Enkele daarvan zijn werkzaam binnen OnTrack Bikes. Dé fietsspeciaalzaak van De Sprong. Een label dat naast het opleiden van Techniekmakers, ook commerciële doelen heeft te realiseren. Om die reden hebben we een geheel unieke website ontwikkeld en gaan deze ook middels online marketing activeren.

ga naar projectwebsite
De sprong Ontrack website
De sprong Ontrack Mobile

Guido vertaalt het in een concept dat mens en merk wekt