Financieel Zeker

Branding

Klant

Financieel Zeker

Kraken

Financieel Zeker is een van de vele financiële dienstverleners in Nederland. Wat maakt hen zo uniek? Welk verhaal is er te vertellen? En heeft het genoeg body om mens en merk mee wakker te schudden? Met andere woorden: een complex communicatievraagstuk. Een rebranding waar ons merkhart sneller van gaat kloppen.

WAKKR-waarde

Samen met Financieel Zeker zijn we opzoek gegaan naar de WAKKR-waarde. Wat is hun drive? Waarom bestaan ze? De toegevoegde waarde als financiële dienstverlener voor mens, milieu en maatschappij? De conclusie, het geloof van Financieel Zeker: financieel advies is een fundamentele dienst in de samenleving waarmee we een brede welvaart kunnen realiseren. Optimistisch? Zeker!

Toch is Financieel Zeker er 100% van overtuigd dat wanneer we bij geldzaken denken als team (dat bestaat uit onszelf en de klant), en als team gaan voor groei, ontstaat er een gezond (leef)klimaat voor iedereen. Met andere woorden; geld is alles behalve vies, maar hét middel waarmee we gezamenlijk doelen voor mens, maatschappij en moeder natuur kunnen realiseren.

 

 

Feel good finance

Een heldere visie en oprechte missie die we vertaald hebben naar een creatieve kapstok. Een pakkende magische missie, te weten: Feel Good Finance. Een merkbelofte die is alle facetten van de dienstverlening van Financieel Zeker tot uiting gaat komen. Het nieuwe merkverhaal werd gelanceerd tijdens het ‘feel good finance’ event. Met sprekers als Jeroen Smit, André Kuipers en Prinses Laurentien. Om zo ook gelijk de franchisenemers aan boord te krijgen van deze uitdagende missie, die onze planeet niet gaat redden, maar waarmee wel degelijk een positieve bijdrage geleverd gaat worden aan een beter leefklimaat voor alles en iedereen.

 

Open en eerlijke communicatie

Het eerlijke en oprechte karakter van het nieuwe merkverhaal, versterken we met frisse kleuren en pure fotografie. Een verhaal zonder poespas of opsmuk.

Storytelling

Feel Good Finance. Wat bedoelen we daar nu precies mee? Heel eenvoudig. Als jij wéét dat je zaken financieel zeker geregeld zijn, dan geeft dat een goed gevoel. Het geeft rust. Die heb je nodig om alsnog te kunnen doen wat je graag wil doen. Om de toekomst te realiseren die je voor je ziet.

Financieel advies speelt op verschillende manieren een rol in de samenleving, nu en in de toekomst, en heeft impact op sociaal, economisch, en ook op ecologisch niveau. Vanuit dit vertrekpunt vullen wij die rol in.

Groen geld. Goed gevoel

Financieel Zeker heeft haar CO2-uitstoot laten onderzoeken. De impact in 2020 per adviesrapport is 48,6 kg. Het merendeel van de CO2 impact valt onder zakelijk vervoer en energieverbruik van het kantoor. Vanuit de Feel Good Finance gedachte streven zij er inmiddels naar de CO2-uitstoot te beperken naar een minimum en te gaan compenseren wat al uitgestoten is. Vanuit die gedachte heeft Financieel Zeker zich gecommitteerd aan Trees4All, zodat alle uitstoot die wordt gedaan, ook daadwerkelijk gereduceerd of wordt gecompenseerd. Dit (bedrijfsbos)partnership is gestart met een schenking van 15.000 euro, die Trees for All inzet om 2500 bomen te planten. En het mooie, veel van die bomen worden samen met klanten en franchisenemers geplant. Kijk, dat verkleind niet alleen de footprint, het geeft ook nog eens een heerlijk gevoel.

Fotografie

Nee, geen overgelukkige gezinnetjes voor hun huis. Een pasgetrouwd stelletje met de sleutel in de hand van een overgestyleerd appartement. Een gepensioneerd koppel lachend op wereldreis in hun cabrio uit de vorige eeuw. Nee, pure fotografie. Echte mensen, echte verhalen, echte dromen, echte doelen.

Continu wakker blijven

Van activeren tot informeren. Van inspireren tot wakker schudden. Van interne communicatie tot marketing communicatie. Van offline tot online. Het hele jaar door bouwen we het merkverhaal verder uit.

Goed geld. Goed gevoel! Dat is én blijft het motto. Vandaag en morgen …

Niels geeft jouw WAKKR-waarde vorm en inhoud die raakt.