Gemeente Best

Branding

Klant

Gemeente Best

Gefixed

Branding
Vlaggen
Website

Kraken

Gemeente Best staat op een belangrijk punt in de verdere ontwikkeling van het profiel en het citymarketing merk voor Best. In de afgelopen jaren is er voor de citymarketing gewerkt vanuit het merk Best Bijzonder. Nu staat de gemeente aan het begin van een nieuwe fase waarin het profiel van Best als comfortabele woonplaats met goede voorzieningen gaan versterken. In eerste instantie specifiekgericht op de vrijetijdseconomie met de verhaallijnen natuur en recreatie.

Aan WAKKR de eer dit geplande ‘zaadje’ uit te laten groeien tot een sterk(er) merk. Een onderscheidend, relevant en creatief merkverhaal dat als kapstok dient voor de toekomstige communicatie richting de doelgroepen: (1) bewonders, (2) bezoekers, (3) bedrijven.

WAKKR-waarde

Best Bijzonder! is het merk / de creatieve kapstok die er lag. In onze ogen nog wat dun en difuus. Is het eigen? Kun je dit niet op vele gemeenten plakken? Heeft het niet wat verdieping en aanscherping nodig? En toch is er wel wat mee te doen. Als thematiek. Want, als je de claim los gebruikt heeft het een wat negatieve klant. Echter als we er ook iets bijzonders boven hangen, een unieke boodschap, dan wordt het ineens scherper en krijgt het karakter.

Wat als we met tegenstellingen gaan werken? Een paradox? Zoals stad en streek gecombineerd worden in Best. Twee uitersten. Kijk, dat vinden wij best bijzonder & boeiend…

Gemeente Best stijl

Best boeit & bloeit

Als eerste zijn we aan de slag gegaan met een aansprekende merkidentiteit en storytelling die past bij het karakter van deze bloeiende gemeente op de grens van stad en land. Een grafische stijl waar de twee gezichten van Best goed in naar voren komen. Aan de ene kant het stadse, dynamische en bedrijvige karakter (boeit), aan de andere kant de groene, natuurlijke eigenschappen (bloeit) die Best zo bijzonder maken.

Gemeente Best logo
Gemeente Best

Raken

Inmiddels zijn we volop bezig om het merkverhaal handen en voeten te geven. Hieronder elke sfeerimpressies van communicatiemiddelen die reeds ontwikkeld zijn. Maar er zullen er nog Best veel volgen;). (Marketing)communicatie acties die de diverse doelgroepen duidelijk maken dat Best ook vele vlakken boeit & bloeit. Dat je er als natuurliefhebber en rustzoeker meer dan aan je trekken komt, maar ook als jonge geest op zoek naar rumour of ambitieuze ondernemer die grootse plannen heeft. Kortom, van Best heb je het laatste nog niet gezien en gehoord…

Gemeente Best vlaggen
Gemeente Best abri
Gemeente Best website
Gemeente Best mobile

Best eigentijds

De stijl die we hebben gekozen heeft karakter en is van nu. Dat past ook helemaal bij Best. Een stijl waarmee we de roots naar de klompenindustrie niet doorsnijden, maar juist versterken en verrijken met dat wat Best vandaag de dag zo bijzonder maakt. Bij jong en minder jong is Best populier & populair. En dat zie je in alles terug. Qua kleur en stijl bijvoorbeeld. Zo is het beeldmerk opgebouwd uit het blad van de populier. De boom waarmee ze vroeger klompen maakten en nu het groene gebied rondom Best nog altijd bepaald. Aan de andere kant is de stijl erg grafisch en bij de tijd. Om zo aangehaakt te blijven aan het ‘futureproof’ karakter van Brainport en Eindhoven.

Gemeente Best social
Gemeente Best socials
Gemeente Best fietsen

Robin is de ‘gebiedsmarketeer’ die van aanpakken weet.