Valma

Branding

Klant

Valma

Website

Rebranding Valma

Het in 1926 opgerichte Valma is toe aan een nieuwe frisse wind. De verpakkingslijn spreekt niet (meer), is inconsistent en het merkverhaal flinterdun. Tijd voor een nieuwe koers. Een krachtig en aansprekend nieuwe merkverhaal met als belangrijkste output: de verpakkingslijn. Aan WAKKR (in samenwerking met De Wit Media Consultancy en Pink Indigo) de taak een duidelijke en aansprekende lijn in de communicatie te krijgen.

Valma logo evolution

Shines since 1926

Omdat het poetsen / bijhouden van de auto voor de primaire doelgroep van Valma géén dagelijkse kost is, oftewel een relatief ‘low involvement product’, wordt het belangrijk snel te overtuigen door kwaliteit en vertrouwen uit te stralen. Dit doen we door de rijke ervaring te laten spreken. Met een nieuwe consistent lijn in het design en de communicatie én een nieuwe pakkende slogan: “Shines since 1926” gaan we de doelgroep overtuigen. Veel mensen denken nu eenmaal: “als het merk al zolang bestaat, dan zal het wel goed spul zijn”.

Valma stijl
Valma Cleaning car

Het merk oppoetsen

Een eenduidige , krachtige kwaliteitsuitstraling met een ‘frisse’ heritage look (logo van weleer in jasje van nu) wekt vertrouwen op bij de doelgroep. Daar komt bij dat je bij een low involvement product moet inspelen op gemak. Duidelijke communicatie is van groot belang. Om die reden hebben we de verpakkingen ingedeeld op het gebruiksmoment. Het beeld geeft aan WAAR het voor is, het label geeft aan WAT het product doet: beschermen, herstellen of schoonmaken.

Valma Cleaning
Valma Protecting
Valma Cleaning wheels
Valma Cleaning set
Valma set
Valma Cleaning set

On- en offline shinen

Ok, Valma Shines, maar hoe? Wat is het bewijs? In folder materiaal, op de website, maar ook instore gaan we de doelgroep WAKKR schudden met de slogan als basis. Een mooie kapstok om alle boodschappen aan op te hangen. Zo kun je perfect met het woord ‘shines’ gaan spelen in de gehele communicatie, waardoor je de breedte van de productenrange, de kwaliteit alsook bepaalde USP’s onder de aandacht kunt brengen.

Valma brochure
Valma tablet
Valma website
Valma Cleaning car

Niels geeft jouw WAKKR-waarde vorm en inhoud die raakt.