Skip to main content

Vrees voor de gemeente Eindhoven was dat jongeren (13 tm 18) gedurende de jaarwisseling, en de dagen ervoor, de wijken in zouden trekken om rotzooi te trappen en illegaal vuurwerk af te steken. Aan WAKKR de eer om samen met Jeugdwerk Dynamo en Gemeente Eindhoven een campagne op te tuigen die de jongeren ‘bezig’ zou houden tijdens die kritische uren/dagen.

Samen met online activator onlineroots kozen we voor een rebelse insteek. Waarin influencers de jeugd opriepen toch keihard te gaan knallen met oud en nieuw. Maar in tegenstelling tot “ikdoenietmeermee”, was het nu om juist de jongeren te stimuleren zich wél aan de maatregelen te houden. Hoe? Met ‘The Hunt”. Een soort Jachtseizoen 2.0.

Samen met de jongeren hebben we uiteindelijk het k**jaar 2020 keihard ‘afgeknald’. En dan niet met vuurwerk, maar met beats & decibellen en (klein) feest. Jongeren konden namelijk via tips en hints – gedeeld via de online kanalen van diverse Eindhovense influencers (de vossen) – een knalpakket winnen / vinden. Tientallen ‘boomboxen’ vol toffe prijzen lagen door de stad verstopt. Alternatieve ‘vuurwerk’-pakketten waarmee tijdens oudjaarsnacht wel degelijk een dik feestje gegeven kon worden. BOOOOOOM!!!!

Zowel in woord als beeld, maar ook in de keuze van de middelen werd het zaak de juiste snaar te raken. We hebben voor een rauw en rebels randje gekozen. Knallen met straattaal. Stevig, stoer en simpel. Het zwaartepunt lag hierbij online. Met teasende filmpjes, actiesite, boodschappen van influencers (waaronder de enthousiaste en energieke Dj La Fuente) werkten we naar de ‘big bang’ toe.

Iedere Boombox was gevuld met: 1 superprijs (JBL Boombox), 2 Ikgakeihard-tshirts, confettikanonnen, slingers, sterretjes, fris en chips. Om zo toch een kekke oudjaarsavondvulling te ervaren.

Of we de jongeren ook echt wisten te raken, hing niet alleen af van de juiste tone of voice of campagne insteek, maar voor groot deel ook door de uitdragers van de boodschap. In dit geval Eindhovense influencers met grote aanhang. Van bekende DJ’s tot gamers en freerunners. 

Wat er tijdens de laatste week van dit gekke jaar aan energie en enthousiasme vrijkwam, bij zowel de jeugd als medewerkers van Dynamo en gemeente, maakte de campagne tot een groot succes! Yes, toch nog een knallend uiteinde en een trots en voldaan gevoel. Bij het hele team én jawel: meneer de burgemeester. In ‘zijn’ stad was oud en nieuw voorspoedig verlopen. Op naar 2021!

www.ikgakeihard.nl