Skip to main content

Als je aan 100 mensen vraagt of ze Roermond kennen, zullen 99 mensen antwoorden met ja. “Daar zit toch die Outlet”?! En inderdaad, de ‘designers outlet’ is met ruim 7 miljoen bezoekers per jaar (meer dan De Efteling) een hele, hele grote trekpleister voor deze Limburgse stad. Echter Roermond heeft zoveel meer te bieden. Daar ga je eigenlijk niet alleen naar toe om 3 uur te shoppen…maar wat dan wel? Zaak om dát boven water te krijgen en creatief te vertalen. En jawel; laten wij dat nu mogen gaan doen. Hoe gaaf!!!

WAKKR merkburo gaat de komende tijd aan de slag met de ‘citybranding’ van deze prachtige stad. En dat behelst nogal wat. We zijn in eerste instantie bezig met het analyseren en formuleren van de strategische uitgangspunten. Wat maakt deze stad nu echt zo uniek? Waar liggen kansen? Wat is de visie, missie, ambitie en het DNA? En we horen jullie al denken: “gaan die Eindhovenaren nu vertellen wat ‘Rurmunj’ zo aantrekkelijk maakt”? Nee, natuurlijk niet. We gaan dat juist ophalen uit de community. Sterker nog; speciaal voor de verdere ontwikkeling van de stad, hebben we De Roermondse Stroom opgericht. Met dit sterke stadscollectief van Roermondse dromers, denkers en doeners (uit alle lagen en windrichtingen van de samenleving) gaan we bouwen aan het merk Roermond van morgen.

In een 10 tal ‘out-of-the-boat’ sessies – onderdeel van de inmiddels geformuleerde ‘stroomstrategie’ – gaan we letterlijke en figuurlijk uitvaren en de koers van de stad bepalen. Een stad waar rust, ruimte en ‘roermoer’ hand in hand gaan. Waar je jezelf de ene dag onderdompelt in het bruisende en gezellige stadscentrum. Trek je de volgende dag de omvangrijke natuur in. Te fiets, te voet, te paard, te boot of board…Met de Maasplassen – de grootste natuurlijke binnenwater van Nederland – en nationaal park De Meinweg is Roermond er voor stappentellers én rustzoekers. Voor wakeborders, adrenalinejunks, maar ook de doorwinterde vis- en vogelliefhebber.

Je merkt het; Roermond heeft het allemaal. Zaak om dit in fase 2 in een onderscheidend en aantrekkelijk merkverhaal (merkidentiteit en storytelling) te gieten waar (potentiële nieuwe) bewoners, bezoekers én bedrijven op aanslaan. Een scherpe profilering en positionering waarin een duidelijke keuze is gemaakt. Want, wie kiest, wordt gekozen….En niet geheel onbelangrijk: eenmaal een keuze gemaakt, wordt het zaak dit verhaal groots te gaan uitdragen. Met ‘citymarketing’ die raakt! In fase 3 gaan we de valse bescheidenheid definitief over boord zetten en de energie en het enthousiasme dat er in deze stad zit laten stromen. En dan is het slechts een kwestie van geduld, tot heel Holland (en ver daarbuiten) over Roermond ‘lult’.

Roermond ahoy!